Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Maledivy

V tropických rovníkových vodách Indického oceánu se v celkové délce 760 kilometrů severojižním směrem rozprostírá království tisíců ostrovů a ostrůvků, které dohromady tvoří republiku Maledivy.

Maledivy tvoří řetěz 19 ostrovních, které leží na jihozápad od Indie a Srí Lanky. Ostrovy jsou atoly – korálové útesy obklopující vrcholky pásma podmořských sopek. Z celkového počtu 1 090 ostrůvků je jen 200 obydlených.

Maledivy se nacházejí poblíž rovníku, což zaručuje stálé, celoročně teplé, tropické klima. Po celý rok se průměrné denní teploty pohybují mezi 30 až 32°C a průměrné noční teploty v rozmezí 24 až 27°C. Teplota vody je téměř konstantní, kolem 27°C. Příjemné klima zaručuje neustálý jemný vánek.

Zdejší teplé a prosvětlené vody jsou bohaté na kyslík, což vytváří ideální podmínky pro život korálů, které vytvořily a vytvářejí zdejší ostrovy – atoly. Na Maledivách čeká návštěvníky průzračně čisté azurové moře, zářivě bílé pláže, tropická vegetace, fantastický podmořský svět a přátelští lidé. Maledivy jsou skvělým místem pro prožití klidné dovolené daleko od uspěchaného světa.

Největším bohatství Malediv je jedinečná příroda, na kterou jsou místní obyvatelé náležitě pyšní a všichni se k ní chovají velice ohleduplně. Hlavně milovníci podmořského světa si zde přijdou na své, neboť potápění a šnorchlování je zde opravdu jedinečné. Jen pár metrů od břehu se prohánějí hejna barevných korálových rybiček – vyskytují se zde více než tři čtvrtiny všech druhů korálových ryb.

Šnorchlování je zde velice pestré. Ať už objevujete zákoutí v teplých lagunách nebo na okraji reefu, kde korálový útes klesá do hluboké modři – všude se setkáte s nepřeberným množstvím malých pestrobarevných rybiček, malými žraloky, rejnoky a želvami. Křišťálově průzračné vody Indického oceánu, bohatý podmořský život a vybavená potápěčská centra umožňují všem potápěčům - začátečníkům, pokročilým i profesionálům prožít krásné zážitky pod mořskou hladinou.

Ve většině hotelů jsou k dispozici k zapůjčení katamarány, kanoe, vodní skútry a windsurfing. V hotelích vyššího standardu mají návštěvníci k dispozici fitness centrum, Jakubi, squash, bazén a tenisové kurty.

Golf na Mauriciu je nezapomenutelným zážitkem pro každého golfistu. Ať jste úplný začátečník, nebo pokročilý hráč, má tento ostrov v Indickém oceánu co nabídnout. Pro začátečníky jsou ideální 9 jamková hřiště patřící k hotelům. Pokud jste již pokročilý hráč, můžete si vychutnat hru na některém z 18 jamkových hřišť, která se na Mauriciu nalézají.

Lidé z Malediv mají svou vlastní jedinečnou povahu. Jsou malou příbuznou společností se společnou historií, jazykem Dhivehi a vírou v Islám. Islám dal jejich společnosti sílu a víra je zde brána velmi vážně. Většina maledivských svátků vychází z islámského lunárního kalendáře, což znamená, že každý rok vychází svátek na jiný den. Největší příliv turistů je tradičně v nejexponovanějších částech roku – Vánoce, Silvestr, Velikonoce a letní prázdniny.

Tradiční maledivská kuchyně je indického typu – ostrá s příměsí kari a dalších koření. V resortech však návštěvníci najdou rozmanitou nabídku jídel přizpůsobenou chutím evropských turistů.

Tipy na výlety
V hlavním městě Male máte možnost uvidět hlavní mešitu Grand Friday Mosque, Sultánův palác, rybí a ovocný trh, ale především levně nakoupit suvenýry v krámcích místních obchodníků. Mezi typické suvenýry patří rukodělné a řezbářské předměty ze skořápek kokosových ořechů a výrobky z palmových listů – například fotoalba. Krásné jsou také dřevěné miniatury lodí Dhoni nebo plachetnice. Je zde neuvěřitelné výběr Srí Lanských a indických čajů, vodní dýmek, vějířů, prostírání a výrobků z mušlí. Zajímavým dárkem z cesty může být také CD s místní tradiční hudbou, saronga a bavlněné oděvy.

Transfery jsou z mezinárodního letiště v Male do jednotlivých resortů zajišťovány lodí, rychlolodí nebo letadlem. Pořádají se zde výlety a exkurze ve stylu – výprava za velrybami a delfíny, romantická plavba při západu slunce, návštěva domorodých ostrovů, výlet na neobydlený ostrov ve stylu Robinsona Crusou, hlubokomořský rybolov při východu, západu slunce nebo v noci atd.

Zajímavost
V případě, že toužíte po výjimečné a vskutku netradiční svatbě, jsou Maledivy právě zaslíbenou zemí. Přestože svatební obřad konaný na Maledivách není v České republice právoplatný, má tento fakt i své nesporné výhody. Tradiční svatba na pláži ve stínu kokosových palem nebo obřad pod mořskou hladinou v obklopení překrásných korálových útesů? Fantazii se na Maledivách meze nekladou.

Autor: Alexandra Rohanová

Článek byl zobrazen 2 558 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Maledivy dovolená

Dovolená MaledivyDovolená na exotických ostrovech Maledivy je naší specializací. Garantujeme nejlepší ceny ubytování. Relaxujte na bělostných plážích Malediv.

Last minute zájezdy na Maledivy

Dovolená na exotických ostrovech Maledivy je naší specializací. Garantujeme nejlepší ceny ubytování. Relaxujte na bělostných plážích Malediv.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko